Social Media Check-Ins Are Poised To Be The New Currency Of Mobile Advertising

Social Media Check-Ins

Subscribe to Social Media Check-Ins: eMailAlertsEmail Alerts newslettersWeekly Newsletters
Get Social Media Check-Ins: homepageHomepage mobileMobile rssRSS facebookFacebook twitterTwitter linkedinLinkedIn


All You Need To Know About Social Media Check-Ins and Their Importance Authors: Mat Rider, SyedKashif tacyStone1, Valeriia Timokhina, AppDynamics Blog, Kasper Loy

Related Topics: iPhone Developer, iPhone for Business, Social Media Check-Ins

News Feed Item

Aloft Brussels Schurman eerste hotel in Benelux waar gasten met mobiel hotelkamer kunnen openen

Internationale hotelketen Starwood heeft onlangs SPG Keyless in Aloft Brussels Schurman geïntroduceerd; hiermee kunnen gasten hun smartphone gebruiken als sleutel. Ook hebben leden van Starwood Preferred Guest® (SPG®), het bekroonde loyalty-programma van Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. (NYSE: HOT), vanaf vandaag direct toegang tot #spglife, dankzij de SPG App voor de Apple Watch. Met de Apple Watch kan iedereen letterlijk in een handomdraai een Uber-taxi bestellen, inchecken voor vluchten, dinerreserveringen maken en vanaf nu ook hotelkamers openen.

Starwood Hotels & Resorts - SPG App for Apple Watch (Photo: Business Wire).

Starwood Hotels & Resorts - SPG App for Apple Watch (Photo: Business Wire).

Sesam open u!
Met de SPG-app voor de Apple Watch kunnen gasten hun hotelkamer openen zonder dat een sleutel nodig is, mobiel inchecken, gemakkelijk hotelinformatie vinden zoals het hoteladres, het nummer van hun kamer, bevestigingsnummer, routebeschrijving en SPG-accountgegevens, allemaal in een oogopslag.

“Starwood maakt zich sterk voor mobiele en digitale innovatie en we zijn blij dat we het eerste hotelbedrijf ter wereld zijn waar gasten kunnen inchecken en de deur van hun kamer kunnen openen met hun mobiel of Apple Watch,” aldus Mark Vondrasek, Senior Vice President van Distribution, Loyalty and Partnership Marketing bij Starwood Hotels & Resorts. “In de mobiele wereld van vandaag verwachten mensen steeds meer van technologie en hoe dit hen kan helpen bij alledaagse handelingen. Via de Apple Watch kunnen we contact houden met onze gasten en hen de informatie geven die ze nodig hebben op een overzichtelijke, maar toch stijlvolle wijze.”

Door een simpele tik met de vingertop krijgt iedereen direct toegang tot actuele functies als:

  • Keyless overnachten: na aanmelding voor SPG Keyless toont de Apple Watch automatisch het kamernummer en gasten kunnen de Apple Watch gebruiken om hun hoteldeur open te maken in Starwood-hotels die beschikken over SPG Keyless. Inchecken aan de hotelbalie is dan niet meer nodig.
  • De weg vinden als een local: zodra gasten in de stad van bestemming aankomen ontvangen zij het adres van het hotel en een routebeschrijving die rekening houdt met de locatie waar gasten zich op dat moment bevinden. Deze route is beschikbaar in de gekozen standaardtaal en in de plaatselijke taal. Gedurende het verblijf biedt de app informatie over vervoersopties, inclusief een schatting van de kosten.
  • Inchecken zonder rompslomp: gasten kunnen hun reserveringsgegevens en bevestigingsnummer in een oogopslag bekijken zodat ze probleemloos kunnen inchecken.
  • In de toekomst kijken: de app toont de naam en een foto van het hotel waar de gast op dat moment is, maar ook informatie over maximaal vier eerstvolgende overnachtingen in andere Starwood-hotels.
  • Status bekijken: SPG-leden kunnen de gegevens van hun SPG-account bekijken, krijgen een melding als er nieuwe Starpoints worden bijgeschreven en ontvangen een felicitatie als ze naar een hoger lidmaatschapsniveau zijn gepromoveerd.
  • Talenwonder: de SPG-app is op dit moment beschikbaar in het Engels, maar werkt straks ook in het Chinees, Japans en Spaans.

Voor de introductie van SPG Keyless heeft Starwood samengewerkt met ASSA ABLOY, wereldwijd leider op het gebied van technologische oplossingen voor het openen van deuren, om een geheel nieuw slot met bluetooth-functionaliteit en sleutelvrije software te ontwikkelen. De software herkent op een veilige manier mobiele apparaten en maakt hiermee verbinding. Dit kan vanaf nu ook met de Apple Watch.

“We weten dat gasten graag service en gemak binnen handbereik hebben en nu kunnen ze daar letterlijk over beschikken in een handomdraai,” voegt Vondrasek toe. “De reacties van leden op SPG Keyless zijn erg positief en naarmate we dit op meer plaatsen ter wereld implementeren, komen er elke dag meer enthousiaste gebruikers bij.”

Meer dan 130.000 SPG-leden uit 130 landen hebben zich al aangemeld voor SPG Keyless. SPG Keyless is momenteel beschikbaar in meer dan 100 Aloft, Element en W hotels. De voorziening wordt in hoog tempo uitgerold en zal ook beschikbaar zijn voor het nieuw te openen W Amsterdam en voor 30.000 deuren in 150 Aloft, Element en W hotels wereldwijd.

Voor meer informatie over de SPG-app voor Apple Watch kunt u terecht op spg.com/mobileapps, of praat mee op @SPG of @StarwoodBuzz #spglife

# # #

Over Starwood Preferred Guest
Starwood Preferred Guest (SPG®) is een innovatief, bekroond loyalty-programma dat de 9 verschillende hotelmerken van Starwood verenigt en meer luxehotels in bestemmingen over de hele wereld omvat. Tijdens de introductie in 1999 bracht SPG een revolutie teweeg op het gebied van loyalty-programma's binnen de horeca, dankzij het baanbrekende beleid zonder uitgesloten data en het heeft in de loop der jaren de traditie van innovatie voortgezet met initiatieven als Cash + Points, SPG MomentsSM en recentelijk Your24™™, en SPG Lifetime™™. Naast gratis overnachtingen bij meer dan 1200 hotels en resorts en vliegreizen bij meer dan 350 grote luchtvaartmaatschappijen zonder uitgesloten data, kunnen de Starpoints® die leden sparen in SPG worden gebruikt voor toegang tot unieke belevenissen op het gebied van muziek, sport en kunst via SPG Moments. SPG biedt professionals die veel vergaderen en reizen de gelegenheid om royale beloningen te verdienen, zoals Starpoints en elitestatus via SPG Pro. SPG blijft zich inzetten voor digitale innovatie om te kunnen voorzien in de behoeften van hedendaagse reizigers die overal online zijn – van de SPG-app voor iPhone die gebruikmaakt van 'state-aware'-technologie om het verblijf in het hotel een extra persoonlijk tintje te geven, tot de laagste prijsgarantie op SPG.com en de integratie van SPG met diverse sociale mediaplatforms. Voorzieningen als deze hebben ertoe bijgedragen dat SPG een gepassioneerd ledenbestand heeft weten op te bouwen onder de meest frequente reizigers ter wereld. Meer informatie: spg.comspg.com/pro en spg.com/moments. Kom in contact met ons via facebook.com/spg,twitter.com/spgfoursquare.com/spgpinterest.com/spglife en youtube.com/spg.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

More Stories By Business Wire

Copyright © 2009 Business Wire. All rights reserved. Republication or redistribution of Business Wire content is expressly prohibited without the prior written consent of Business Wire. Business Wire shall not be liable for any errors or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.